El llibre de les bèsties a 3r ESO

03 de Febrer del 2023

Durant els últims mesos, els alumnes de 3r d’ESO han llegit el Llibre de les Bèsties de Ramon Llull—amb adaptació de Laura Borràs i il·lustracions de Pilarn Bayés—. És un llibre escrit per un dels autors més rellevant de la literatura catalana medieval i tracta sobre les ambicions humanes, i la jerarquització social del món. 

Per una banda, es va establir un debat entre tots els alumnes a partir del tema principal del llibre, on es van fer força reflexions interessants sobre el comportament humà. Una de les qüestions que van sorgir va ser que la conclusió final del llibre (l’ésser humà actua només per ell mateix) és equiparable a la visió social de l’actualitat. 

 Per altra banda, també es va comentar la descoberta d’un nou llenguatge: el català medieval. Encara que la lectura que han fet els alumnes està adaptada, manté algunes expressions que han pogut treballar i indagar sobre el seu significat a mesura que avançaven la lectura. A més a més, al final del procés, es van comentar les expressions més freqüents, o més llunyanes per a ells.

Així doncs, aquesta lectura ha sigut tot un repte per l’alumnat i ha generat aportacions i debats molt interessants, tant en l'àmbit lingüístic com social. Visca la lectura!

ImageClose