Com anem de comprensió lectora al Regina?

13 de Setembre del 2023

Al llarg de l'estiu hem pogut saber a través de diferents mitjans de comunicació de la baixada en comprensió lectora de l'alumnat de Catalunya. Aquests són uns resultats alarmants donat que la comprensió lectora és una habilitat transversal que garanteix l'aprenentatge a tots els àmbits.
Des del Regina Carmeli volem compartir amb les famílies els resultats obtinguts a les darreres proves de Competències Bàsiques dels cursos d'EP6 i ESO4 perquè creiem que és important que les famílies conegueu de primera mà la situació al Regina Carmeli.

ImageImage

Com veureu, els alumnes que se situen als nivells mitjà-alt i alt configuren un grup superior a la mitjana de Catalunya, essent del 75% a EP6.

D'altra banda, el nombre d'alumnes que se situa a un nivell baix, és molt reduït i s'assimila a les dades de prevalença dels trastorns específics de l'aprenentatge de la lectura.

Els darrers anys, el Regina Carmeli Rubí ha posat molts esforços en fer un bon treball de l'aprenentatge de la lectura amb un reguitzell d'accions educatives que vertebren del programa LOGOS, un projecte propi d'aprenentatge de la lectura juntament amb observacions trimestrals des d'EI5 fins a EP6 dels processos lectors i de la comprensió lectora de cadascun dels alumnes per prevenir i detectar dificultats, sessions de Glifing, taller de biblioteca, LectoAmics...

Creiem que cal fer un reconeixement a la tasca dels docents del centre i felicitar el nostre alumnat pels resultats obtinguts. Des del centre continuarem treballant curs rere curs per mantenir i millorar en la qualitat educativa que oferim a infants i joves.Close