L’empresa Eucerin visita l'alumnat del cicle formatiu de Cures Auxiliars d’Infermeria per realitzar un taller sobre adolescència i acne. Els experts ens han explicat la causa d’aquesta patologia i com fer una bona prevenció i tractament.
L’acne és la primera causa de visites al dermatòleg al nostre país i és la vuitena patologia més freqüent al món. El 85% dels adolescents pateixen aquesta patologia que suposa un fort impacte social i psicològic en el 40% dels pacients.
Què és l’acne i com es produeix?
L'acne és una afecció cutània comuna que es produeix quan els fol·licles pilosos de la pell s'obstrueixen i s’inflamen. Aquesta obstrucció sol ser causada per un excés de secreció de greix per part de les glàndules sebàcies, que es combina amb les cèl·lules mortes de la pell, creant un tap en el fol·licle. Aquest ambient propici per al creixement bacterià causa una reacció inflamatòria a la pell que cursa amb la formació de punts negres, pústules i quists. Aquesta afecció pot ser influenciada per factors hormonals, genètics, dietètics i ambientals, i es produeix principalment durant l'adolescència, però també pot afectar adults. El tractament pot incloure neteja facial, medicaments tòpics o orals, i en casos més greus, procediments mèdics com el tractament amb làser.
Una rutina per prevenir l’acne i les taques post-acne
Els experts en recomanen fer servir la següent rutina per fer una correcta prevenció de l’acne:
1. Higiene: Utilitzar productes no agressius formulats per a la higiene de la pell amb acne.
2. Hidratació i tractament: Aplicació de sèrums, cremes o gels formulats per a la pell amb acne.
3. Protecció solar: Protegir la pell amb crema solar de factor 50+ indicat en cas de pell amb acne.
Per a la seva prevenció es recomana també fer higiene facial un o dos cops al dia amb sabons no agressius i tenir una dieta equilibrada i un estil de vida saludable.