Desmuntem el racisme, Projecte AIC a 4t d'ESO

10 de Abril del 2024

Malauradament, el racisme, la xenofòbia i la discriminació de les persones han estat presents en diferents moments de la història i continuen ben presents en l'actualitat. Com deia Albert Einstein: “És més fàcil desintegrar un àtom que un prejudici”. 

En aquest projecte, realitzat entre els dies 11 i 22 de març d’enguany, els alumnes van investigar el sorgiment i perpetuació d’actituds discriminatòries com el racisme i la xenofòbia; van analitzar els fenòmens que van ocórrer a Europa al segle XX i les seves conseqüències; els arguments científics que van utilitzar els nazis per justificar la discriminació de determinades comunitats; com va ser possible que durant anys la comunitat negra de Sud-àfrica estigués apartada i dominada pels blancs, i sobretot per què perduren els prejudicis entre nosaltres. 

Com a producte final, els alumnes van fer el disseny d’una campanya de conscienciació i la realització de diferents obres artístiques en diferents formats. Aquesta campanya va ser compartida amb la resta d’alumnes de l’ESO i les seves famílies a través d’una exposició artística amb diferents tipus de continguts (activitats manipulatives, plafons informatius, vídeos, fotografies, etc.).

Amb aquest projecte els alumnes de 4t han intentat desintegrar alguns prejudicis que encara estan presents a la nostra societat, esperem que ho hagin aconseguit.

ImageImageImageClose