Descobrim les possibilitats laborals que ens pot donar el mar

17 de Octubre del 2018

Al Cicle Formatiu del CAFEMN aquest any hem inclòs una nova activitat per tal de fer més complet el pas dels alumnes per aquesta formació: hem anat a la Barceloneta per tenir un primer contacte amb el món de les activitats a l'aigua i les possibilitats laborals que ens ofereix aquest entorn tan proper.

Image

Durant tres dies, hem anat a la platja de la Barceloneta per conèixer el funcionament d'una empresa dedicada a tota un sèrie d'activitats lligades al mar i la platja. En funció de les condicions com hem trobat el mar hem pogut practicar paddle a l'aigua i surf.

Image

Mentre s'han realitzat aquestes disciplines aquàtiques, els alumnes han descobert com es gestiona un grup en aquest entorn, les normes i conductes a seguir dins l'aigua i els aspectes de seguretat a tenir en compte, així com l'evolució de l'aprenentatge en cadascuna de les modalitats. També s'ha transmès coneixements de com interpretar el medi, les diferents onades i s'ha treballat la lectura d'un butlletí meteorològic específic. Aprofitant la platja, s'ha adquirit un repertori d'activitats i dinàmiques a la sorra per treballar diferents habilitats que més tard es posen en pràctica a l'aigua.

Image

Els mateixos formadors, han explicat la seva experiència laboral i les titulacions que han hagut d'estudiar per exercir aquesta professió. La gerent de l'empresa ens ha fet una xerrada sobre la visió empresarial d'aquest sector i de temes més concrets com les assegurances i els permisos que s'ha de tenir per crear una empresa com la visitada.

Image

Durant els tres dies ens ha acompanyat la conscienciació ecològica sobre quin impacte estem tenint els humans respecte els mars i oceans i tots els ecosistemes que hi conviuen. Hem vist clarament com, en dies de pluges, el clavegueram de la ciutat va a parar al mar i la quantitat de deixalles i plàstics que hi avoquem. Hem reflexionat sobre aquest tema i ens hem adonat que cadascú te part de responsabilitat i tots tenim algun detall a l'abast de les nostres possibilitats que podem millorar per tal de ser més sostenibles.



Close