Explica’m alguna cosa!

04 de Desembre del 2018

L’expressió oral i escrita constitueixen uns dels eixos vertebradors de qualsevol estadi dins el procés d’aprenentatge dels nostres fills i alumnes.

Normalment, aquesta és una afirmació que donem per certa. Però, realment som conscients de fins a quin punt és important, el fet que una persona sigui capaç d’expresar-se, tant a nivell acadèmic com durant la seva vida quotidiana?

Des del Regina volem abordar aquesta competència bàsica i enguany estem donant continuïtat al projecte del centre anomenat Taller d’Expressió Escrita, que és un taller d’una hora setmanal en què l’alumnat treballa en grups reduïts per consolidar, especialment, les seves habilitats d’expressió escrita.

Així, durant aquest primer trimestre, els nens i nenes de 4t d’Educació Primària, hem treballat tres tipus diferents de tipologies textuals.

A principi de curs, vam presentar als infants el repte d’haver d’escriure una carta personal i adreçar-la a un company/a de classe, en la qual demanaven la col·laboració d’aquella persona per dur a terme alguna acció que considerin positiva a l’hora de millorar la dinàmica de classe. L’experiència va resultar d’allò més enriquidora i van gaudir enviant i rebent les cartes personalitzades.

Més endavant, els vam demanar que pensessin en un paisatge (real o no) i que en fessin una descripció, tot respectant els aspectes formals propis d’aquesta tipologia textual: estructuració del text, adequació de vocabulari, seqüenciació de les explicacions, etc. A més, van fer un dibuix d’aquell paisatge i ho van compartit, tot plegat, amb la resta del grup.

Finalment, estem treballant en una felicitació de Nadal que podran portar a casa, per desitjar-vos el millor en aquestes dates tan especials. Encara nos us volem espatllar la sorpresa, però aviat les tindreu a les vostres mans!

En conclusió, podríem plantejar-nos que l’expressió escrita és una competència bàsica necessària per a la vida, i que, per tant, des del centre treballarem per tal de donar-li la importància que mereix.

Mestres de Cicle Mitjà.

 

ImageImageImageImageImage



Close