Empresa simulada a l'aula

18 de Gener del 2019

Una de les assignatures que treballem a Gestió administrativa és Empresa Simulada. En aquesta assignatura hem de crear una empresa virtual, en aquest cas hem creat una agència de viatges i venem els viatges que hem organitzat.

Image

Organitzats en grups, durants aquests primers mesos de curs, després d’escollir els països sobre els que volíem treballar, hem creat itineraris de viatge per a cadascun d’aquest països des de cero. Hem hagut de  buscar vols, hotels, llocs d’interès per visitar, excursions, etc. i els hem agrupat en funció de dues categories: econòmica i de luxe. Així doncs, hem hagut de buscar i comparar preus, fer paquets d’excursions, escollir els mitjants de desplaçament... Amb tota aquesta informació hem elaborat un catàleg, un tríptic i hem creat ofertes específiques per als diferents viatges que ens serviran per després vendre’ls a altres empreses simulades. Com que tots els grups havíem d’utilitzar el mateix model de catàleg, cada grup va presentar una proposta de disseny i es va escollir la més treballada i visual. Després cada grup va adaptar el seu viatge a la plantilla seleccionada per tal que així tots els catàlegs tinguessin la mateixa imatge, ja que així quan haguem de vendre tothom els associarà a la nostra agència. També hem creat targetes de visites i targetes identificatives, seguint el mateix procediment on cada grup va fer una proposta i es va triar la millor.

Image

A banda d’això, de cada viatge hem hagut de crear un excel especificant totes les despeses del viatge: preus del bitllet, allotjament, excursions... tant pel que fa a l’opció de luxe com a l’econòmica. A més, amb aquest excel hem pogut saber els guanys que obtindrem amb la venda de cada viatge, ja que hem afegit al preu de cost un tant per cent de benefici.

Image

Per últim, hem elaborat tota la documentació necessària per realitzar el procés de compravenda: factures, comandes i albarans amb les dades personals de cada grup per quan venem els nostres viatges. Aviat començarem a vendre els nostres viatges a altres empreses simulades mitjançant la plataforma “inform”, així com a utilitzar el programa informàtic “Conta Sol” per introduir totes les dades de l’empresa i realitzar totes les operacions de compravenda.

 

Monica Costa Haro

Almudena Sánchez Gonzalez

Alumnes de 2n de Gestió Administrativa



Close