Els alumnes de l’ESO assisteixen a la representació de l’obra Tirant lo Blanc, al Casal Popular

12 de Febrer del 2019

Els alumnes de l’ESO han assistit a la representació de l’obra Tirant lo Blanc, un dels màxims exponents de la novel·la cavalleresca en llengua catalana, escrita per Joanot Martorell, escriptor i cavaller, nascut a la ciutat de València cap al 1405.

Es considera una obra innovadora per l’època, ja que narra fets versemblants, amb personatges que tenen virtuts, però també debilitats, cosa que  l'allunya de les novel·les de cavalleria de l'Edat Mitjana.

Els nois i noies han pogut veure com Tirant, un jove cavaller, ambiciós i gentil de baix llinatge, aconsegueix ser capità general de l'emperador de Constantinoblegràcies a la seva intel·ligència i a la seva bondat. Tirant S’enfronta amb qui sigui, soldats, cavallers, animals i fins i tot reis, però el seu amor cap a la filla de l'emperador, Carmesina, és més gran que qualsevol batalla lliurada.

Els alumnes han seguit molt interessats el desenvolupament de l’obra i, sovint, els tocs humorístics n’han despertat les rialles.

Al final han  pogut mantenir un animat col·loqui amb els actors i les actrius a qui cal felicitar per la seva bona interpretació.



Close