Línia del temps amb Dash

12 de Abril del 2019

En aquest segon trimestre, els alumnes de cicle mitjà van començar a treballar la línia del temps sobre els esdeveniments més importants de la seva vida. L'objectiu era aprendre a endreçar diferents fets de manera cronològica, i aprofitar la robòtica com a instrument per a presentar-los.

Per començar, agrupats per parelles, van crear un esborrany amb els anys que més recordaven i que eren més importants per a ells. La majoria va iniciar la seva línia del temps amb el seu any de naixement, però uns altres la van començar abans, amb el naixement d’algun dels seus germans. Quant ja tenien clar quins eren els moments que volien compartir, van passar aquesta informació a net amb unes consignes concretes.


A la següent sessió, van crear el que seria la base de la línia dels temps. Un cop feta, van començar a enganxar de manera cronològica els anys i, amb ajuda de l'iPad i del corrector ortogràfic, van corregir les faltes d'ortografia i van resoldre els dubtes que tenien. A la darrera sessió els vaig demanar que decoressin la línia del temps de manera creativa. Finalment, va arribar el dia de fer la presentació amb el robot DASH, que van haver de programar i dirigir prèviament. La funció d'aquest robot era fer un recorregut per cadascun dels anys que havien marcat a la seva línia del temps, i cada alumne els anava explicant. cant.

Va ser un procés d'aprenentatge significatiu, ja que van ser els mateixos alumnes els que van crear el seu propi contingut, a banda que van gaudir d’allò més amb aquesta activitat que els permetia explicar i compartir alguns dels fets destacables de la seva vida amb els seus companys.

Mestres de TIC i Robòtica.Image

ImageImageImage

 



Close