Els alumnes de Rubí han treballat els elements patrimonials durant el curs i es comprometen a fer-ne divulgació. Els alumnes del Regina Carmeli hem treballat, i apadrinat, Can Xercavins.

11 de Juny del 2019

El MMUC acull l'exposició sobre els elements patrimonials apadrinats

Les escoles i instituts de Rubí participaran de la iniciativa Apadrinem #Rubicity, que es va presentar dimecres al matí al Museu Municipal Castell i té l'objectiu de conservar, promocionar i difondre el patrimoni cultural i natural de la ciutat.

A partir de la proposta del Departament d'Educació Apadrinem el nostre patrimoni, les 16 escoles i instituts de Rubí han escollit un element patrimonial de la ciutat i l'han apadrinat, és a dir, que es comprometen a aprofundir en el coneixement d'aquest i en la seva difusió, per tal de donar-li valor social.

Per tal d'aconseguir-ho, els alumnes han realitzat durant el curs diversos treballs al voltant dels elements apadrinats i abordant-lo des de disciplines diverses, com l'audiovisual, la fotografia, la música o el joc. La finalitat és que l’alumnat, protagonista del seu propi procés d’aprenentatge, gaudeixi d’un treball interdisciplinari, des de diferents àrees curriculars i mitjançant diverses metodologies, desenvolupant un projecte educatiu motivador.

Així, des de dimecres, i fins el proper 1 de juliol, diversos plafons mostren al Museu Municipal Castell (MMUC) com l'alumnat ha treballat l'element patrimonial apadrinat i quines son les característiques i valors que transmet. El projecte també inclou un joc de geolocalització i preguntes a través de l'aplicació Mobile HistoryMap (MHM), a través de la qual tots els elements patrimonials es poden geolocalitzar i proposen un joc de preguntes al seu voltant. Hi ha tres preguntes de cada element apadrinat. Respondre-hi correctament dóna una sèrie de punts i el participant (alumne d’ESO o família de primària) que en tingui més obtindrà un Premi durant la Festa Major. Us animem a participar-hi i a conèixer més a fons la nostra ciutat, el nostre patrimoni.

Centres participants i elements apadrinats:

·         Regina Carmeli: Can Xercavins (geolocalitzat)

·         Montessori: Ball de Gitanes

·         Ca n’Alzamora: Els diables de la Riera

·         Pau Casals: Bòdum

·         Schola: Masia Can Ramoneda

·         Mossèn Cinto Verdaguer: Bosc Can Tiraïres

·         JV Foix: Masia Can Pi de la Serra

·         RivoRubeo: Bosc de Can Genís

·         Ramon LLull: El Castell de Rubí

·         Montserrat Rubí: Torrent del Magnà

·         Teresa Altet: Gegants de Rubí

·         Duc de Montblanc: El torrent de les abelles

·         Torre de la LLebre: Torres Massana

·         Vint-i-cinc de setembre: Torrent dels Alous

·         El Bosc: Bosc de Ca n’Oriol

·         L'Estatut: El Bullidor

 

Image



Close