6è descobreix el Rubí Modernista

20 de Juny del 2019

Els alumnes de 6è, aquesta última setmana de curs hem fet una descoberta a la nostra ciutat.

Hem passejat trobant mansions i residències d’estil modernista que a començaments del segle XX les classes benestants barcelonines s’hi van fer construir així com  torres que amb la fortuna de les Amèriques es van poder aixecar.

D’aquest patrimoni arquitectònic vinculat al modernisme ja sabem distinguir els seus elements més característics i hem après els seus noms: forja, balaustrada, columnes, trencadís, esgrafiat,..

Ara també sabem que l’edifici modernista més important que tenim a Rubí són les Escoles Ribas però no cal oblidar altres noms com la torre Texidó, les torres d’en Massana, ca la Rosa, la torre Gaju ,el nostre Ateneu Municipal que abans va rebre els noms de torre Riba i Ezpeleta o el celler.

Hem descobert lo important que és obrir bé els ulls i saber mirar a qualsevol carrer de Rubí que no estigui molt allunyat del centre i transportar-nos a la primera meitat del segle passat.

Per cert, sabíeu que l’antic ajuntament estava ubicat a on ara a l’avinguda de Barcelona hi ha una reconeguda botiga de sabates que fa cantonada? I que hi ha cases que amaguen fins a set dracs?!

Tutora de 6è

ImageImageImageImageImageImageClose