Racons d’aprenentatge a Educació Infantil

06 de Desembre del 2019

Els racons d’aprenentatge és una metodologia de treballque consisteix en organitzar l’aula en diversos espais on els alumnes, distribuïts en petits grups, van realitzant diferents tasques.ImageAquest curs a E.I. 3 ho realitzem una hora a la setmana amb mig grup, i a la meitat de la sessió fan canvi de racó.  A la setmana següent es repeteixen els mateixos amb els altres nens que no ho han fet.Image

Els racons es van variant durant els trimestres i també complicant a mida que va avançant el curs. 

Comencem amb racons que són, principalment, per anar adquirint els hàbits del dia a dia. Per això tenim retalls de roba amb botons i traus (imitant la bata), també unes peces amb cremalleres (imitant la que tenen a la motxilla),...ImageSeguim amb racons per reforçar la psicomotricitat fina. En aquest cas tenim cordills, boles i botons grans per enfilar, també pompons i pinces grans per agafar-los d’una safata i posar-los a una altra. 

També classifiquem monedes per colors, col·locant-les a la seva caixa corresponent.

A continuació els racons són per anar agafant seguretat en els diferents traços, tant dels nº 1,2,3, com de les figures geomètriques, cercle, quadrat i triangle. Aquests els anem realitzant,  tant en diferents espais (terra, paper d’embalar, pissarra), com amb diferents materials (cordes, cinta aïllant, esponja mullada, ...)ImageMés endavant, les activitats seran de retallar, per anar agafant seguretat amb les tisores i d’iniciar-se en els jocs de taula amb cartes, memori, els tres porquets i nit i dia.

Organitzats en grups reduïts, els nens i nens van aprenent a treballar en equip, a ajudar-se entre ells, a anar adquirint més autonomia i a endreçar el material un cop acabada l’activitat.



Close