Sortida Museu de la Rajoleta

20 de Febrer del 2020

El dimecres, 12 de febrer els alumnes de sisè vàrem desplaçar-nos fins a Esplugues de Llobregat per conèixer el Museu de la Rajoleta.

Una primera visita a l’actual recinte de “La Rajoleta” ens va introduir en els antecedents i inicis de la història i la producció de la fàbrica de ceràmica “Pujol i Bausis”, que durant el Modernisme va adquirir un paper de referència molt destacat. Després d’un període d’abandonament i enderroc parcial, l’any 1994 s’inicien les primeres intervencions del nou delimitat recinte amb la construcció d’un nou edifici que, en l’actualitat, acull l’exposició permanent de “La Rajoleta”.

També vàrem fer d’artistes decoradors de rajoles. Imitant els antics rajolers, utilitzant la tècnica de les trepes, vam pintar una rajoleta. Les trepes són una mena de plantilles de plàstic foradades en diferents formes.

Inicialment vàrem pintar de color blanc una rajola quadrada d’argila cuita i que té una cara on de color blanc que és on es realitza la decoració. Seguidament vàrem posar les trepes retallades ben centrades damunt la rajola i vam començar la nostra creació.

Acaba la visita vam dinar al parc del Torrents i vàrem tenir una estona d’esbarjo construint cabanes i fent  mini excursions.

 

ImageImageImageImage



Close