#ElReginaEsQuedaACasa: ORIENTACIONS I PROPOSTES PER A PETITS I GRANS VOL.III

29 de Març del 2020

Encarem la tercera setmana de confinament posant la vista en el final del segon trimestre i les vacances de Pasqua. Si bé és cert que seran unes vacances atípiques, us animem a trobar moments per gaudir-ne.

A partir de la setmana vinent, s’aturaran les tasques escolars, els infants tindran més temps per ocupar fent una altra mena d’activitats i des del col·legi, volem seguir oferint-vos alternatives per omplir algunes estones.

D’una banda, podeu dedicar una tarda a confegir el molinet que la Laura us explicava a un dels stories de l’Instagram del col·legi. Quan torneu a l’escola, el podreu dur per guarnir els passadissos! Si no l’heu vist, podeu recuperar-lo al destacat #ProfesACasa.

Són molts, els alumnes que aquests dies haurien marxat de colònies de Pasqua amb GERC, una de les activitats més esperades per tots i que més il·lusió fan. Sabem que no serà el mateix però hem trobat unes colònies a casa que poden ajudar-vos a fer passar l’enyorança d’aquests dies de convivència i natura.

I ara que les rutines canviaran una mica, és important no deixar de fer activitat físic i mental. Així, us recomanem que ho passeu bé ballant a ritme de BatukaJunior o de ZumbaKids

Els mandales són una manera senzilla de treballar la relaxació i la meditació activa. Podeu aprendre a fer-ne els vostres propis dissenys al vídeo que els faciliten a Iluilus_lab o bé, entrar a la seva web i descarregar-vos-en de fets.

També podeu fer alguna manualitat de Pasqua. A Sortir amb nens ens proposen diferents treballs amb diferents graus de complexitat.

I què seria d’una Pasqua sense menjar una mona de xocolata? Si el padrí és lluny i no pot fer-la arribar al seu fillol o fillola, feu-ne una de casolana! El cuiner Marc Ribas ens dóna una recepta ben senzilla.

No podem oblidar que la Setmana Santa és un període important per a la comunitat cristiana. El fet de quedar-nos a casa ens ofereix moments per parlar amb els infants i joves sobre el transcendent i d’educar-los en aquest sentit. Cercant allò cultural i allò espiritual que forma part de les nostres vides i que dóna sentit a moltes maneres de fer. Ensenyant-los els aspectes en comú amb altres religions monoteistes i acompanyant-los en la lectura de l’Evangeli. La Fundació Pere Tarrés ofereix un recull de textos per a la pregària i la reflexió.

I com que cantar també és una manera de pregar, us recomanem aquesta dolça cançó del cantant Juan Luís Guerra.

Amb el desig de salut i molta pau, bona Pasqua!

 



Close