Què són les classes de psico?

28 de Octubre del 2020

Quan som petits i encara no hem desenvolupat el nostre llenguatge ens comuniquem amb i a través del cos.

La pràctica psicomotriu ajuda als infants a desenvolupar les seves activitats corporals,estructurar el pensament i fins i tot, a tenir control emocional i habilitats de relació amb els altres i l’entorn.

A la classe de psicomotricitat o “psico” (com diem al col·legi) intentem que el moviment sigui significatiu a través del treball de la seva espontaneïtat en les activitats i el joc lliure.

En aquest inici de curs les classes de psico a infantil s’han centrat en potenciar la vivència i consciencia del propi cos, la construcció del sistema corporal, així com el coneixement i l’acceptació dels límits, la relació entre iguals i l’autonomia.

Què fem en una classe de psico?

El temps l’estructurem mitjançant fases:

Ritual d’entrada: el grup s’asseu, ens saludem, escalfem el cos, recordem que vam fer a la classe anterior i repassem les normes de la sala  (no cal cridar, es pot jugar, però no fer mal als altres o a tu mateix).

 

Sessió de desenvolupament: Treballem a través d’una activitat o un joc un aspecte en concret: consciencia corporal, lateralitat, desplaçaments, etc.

 

Ritual de sortida: Tornem a la calma, ens relaxem i ens preparem per l’últim pas de la classe: posar-nos solució hidroalcohòlica abans de pujar a classe.

 

ImageImage

 



Close