Benvolgudes famílies,

El curs 18-19 vam començar un procés de renovació pedagògica al nostre centre, anomenat Regina Impulsa. Durant aquest procés es va comptar amb la participació de les families i dels docents de l’escola. Regina Impulsa ha arribat a un moment clau amb la redacció d’un nou Projecte Educatiu de Centre (PEC) que aquí us presentem.

Els elements a destacar del nou PEC són:

1. “Viu, aprèn i transforma”

VIU: perquè el Regina entén l’aprenentatge com un fet vivencial que connecta amb l’emoció dels alumnes i que ofereix espais on la cooperació entre iguals és eina educativa. A més, contextualitza els aprenentatges perquè siguin propers als interessos dels infants.

APRÈN: perquè el Regina promou que l’aprenentatge sigui competencial i transferible a diferents situacions oferint un equilibri entre les noves metodologies actives i el foment de les destreses fonamentals.

TRANSFORMA: perquè el nou projecte educatiu dóna resposta al  nostre compromís d’aportar a la societat ciutadans crítics i compromesos.

2. Programes propis de centre

Programes i projectes propis vigents des de fa diversos cursos i que es presenten de manera transversal i garanteixen una continuïtat acadèmica al llarg de les diferents etapes educatives. Els programes que estructuren tota l’activitat educativa són: 

  • Som Regina
  • Logos
  • Experimenta
  • Let’s Go
  • Activa’t i Cuida’t
  • Imagina i Crea

Una de les gran novetats del nou Projecte Educatiu i que es començarà a aplicar a partir del curs vinent és la franja Impulsa.

3. IMPULSA – Aprenentatge Interdisciplinari Contextualitzat (AIC)

A partir del curs 2021-2022, s’implementarà una franja horària anomenada Franja IMPULSA destinada al treball interdisciplinari. A Infantil i Primària, aquesta franja suposarà el 25% d’hores d’una setmana escolar. A l’ESO, aquesta franja s’oferirà  trimestralment, dedicant 10 dies a aquest tipus d’aprenentatges.

I com serà la franja IMPULSA – AIC?

  • Els alumnes adquiriran aprenentatges instrumentals i pràctics desenvolupant un projecte que el permeti resoldre una hipòtesi, pregunta o repte en equip.
  • Connectarà competències i coneixements de les diferents matèries desenvolupant habilitats múltiples.
  • Partirà d’interessos i vivències dels alumnes així com de fets d’interès per tal que l’aprenentatge sigui significatiu.

Aquesta franja s’aplicarà progressivament. Això vol dir que només s’aplicarà en alguns cicles durant el curs 20/21 per tal d’assegurar l’èxit i el benefici de l’alumnat. Posteriorment, la franja IMPULSA (AIC) s’anirà estenent a tots els cicles.

Tot aquest procés està acreditat pel segell SMART d’innovació educativa (podeu consultar més informació sobre aquest segell en el següent enllaç: https://www.segellsmart.org/ ).

Si voleu més informació sobre la franja Impulsa, us convidem a connectar-nos a través d’Instagram Live el dia 9 de març a les 19:00h a través del canal d’Instagram del col·legi. 

Si us sorgeix qualsevol dubte o voleu fer suggeriments, podeu contactar amb la comissió pedagògica escrivint a impulsa@reginacarmeli.com

Consulta el PEC

Vídeo resum

Image



Close