Lectogrup a Cicle Inicial

07 de Maig del 2021

LECTOGRUP és un projecte pensat per treballar i millorar l’eficàcia lectora (és a dir, la comprensió i la velocitat lectores) dels nens i les nenes des de primer fins a sisè de primària.

Un dels nostres objectius de centre és formar lectors competents, i és per aquest motiu que som fidels a aquest programa que ja fa uns anys ens acompanya amb bons resultats.

El projecte Lectogrup es compon de sis quaderns corresponents als sis nivells de dificultat diferents. Cada quadern s’identifica amb un color i van des d’un nivell d’iniciació fins a un nivell molt avançat.

Cada curs gaudim d’aquest material que ens proporciona 7 blocs de treball dividits en 3 sessions de treball i 1 d’avaluació. En cada sessió treballem tres tipus d’activitats ben diferenciades i pròpies del projecte:

*      Estratègies de comprensió lectora: aquestes activitats donen recursos als alumnes perquè entenguin millor el que llegeixen.

 

*      Activitats d’agilitat visual: activitats pensades per a millorar la memòria, l’atenció i la percepció visuals.

 

*      Exercicis de gimnàstica ocular: activitats pensades per a facilitar l’atenció visual i millorar la mobilitat ocular. Aquests exercicis es troben al final del quadern i els treballem en forma de joc. Es projecten unes làmines a la pissarra digital que els alumnes han d’observar amb atenció i memoritzar. Després la mestra treu la imatge i els i les alumnes han de reproduir-la en el seu quadern recordant la mida, l’ordre, la posició i les característiques dels objectes, lletres o nombres.

 

En resum, es tracta d’un projecte que ens ajuda a treballar i reforçar la lectura i la seva comprensió. Treballem amb tipologies textuals diverses i amb activitats i jocs motivadors que fan que els alumnes aprenguin alhora que gaudeixen del procés. 



Close