La cohesió de grup

07 de Octubre del 2021

Els alumnes de cicle inicial ja hem tornat de les vacances i iniciem nou curs.Com cada any els alumnes tornen a l’escola i es retroben amb mestres i companys amb molta il·lusió .Tot i així de vegades es troben que potser ja no tenen ni el mateix mestre ni els companys amb els quals el curs anterior va compartir vivències.

És per aquest motiu que durant els primers dies a l’aula és important treballar la cohesió de grup. Amb aquest treball aconseguirem un clima favorable i també un ambient òptim per treballar i aprendre.Els alumnes es senten acollits, desenvolupen rols d’ajuda cap els altres i, al mateix temps, s’afavoreix el seu propi treball.

Quan el grup es comença a cohesionar, observem no només una millora del rendiment acadèmic sinó també una millora en les interrelacions personals.

Durant aquests primers dies hem estat realitzant diferents dinàmiques a l’aula per treballar aquesta cohesió de grup : dinàmica de la teranyina, els avions de paper, troba la parella,etc.

Els alumnes s’ho han passat molt bé alhora que han afavorit les seves relacions socials a l’aula, han potenciat la confiança mútua del grup i han aconseguit millorar la cooperació.

Tan és així que creiem que al llarg de tot el curs seguirem passant-nos-ho bé amb aquestes dinàmiques tant divertides.

ImageImageImageClose