Els alumnes de 4t d’ESO visiten la Colònia Vidal de Puig-Reig

22 de Octubre del 2021

Després de molt temps sense poder realitzar sortides, el dia 19 d’octubre, els alumnes de 4t d’ESO van poder gaudir plegats de la visita a una antiga colònia industrial de la comarca del Berguedà, la Colònia Vidal.

El passat industrial de Catalunya ofereix una gran oportunitat per poder fer un aprenentatge in situ del tema de la Revolució Industrial que s’estudia a 4t d’ESO dins de la matèria de Ciències Socials. Les colònies industrials són un element molt característic del procés d'industrialització a Catalunya, convertint-se, des de finals del segle XIX, en autèntics pobles industrials, on, a més de la fàbrica, es trobaven les vivendes dels obrers, l’escola, les botigues, l’església…

La Colònia Vidal, catalogada com a Patrimoni Industrial, es troba situada en un entorn que permet gaudir de la natura ja que està envoltada de bosc i al costat del riu Llobregat. Els alumnes han pogut veure la màquina de vapor que proporcionava l’energia necessària per posar en funcionament els telers, tot el procés de producció dels teixits i han entrat dins d’una vivenda dels obrers, de la botiga i del safareig on es rentava la roba. A més dels aprenentatges de contingut més cultural.

La sortida ha servit per tenir tot un dia de convivència dels dos grups de 4t fora de Rubí, que, degut al context de pandèmia, no es produïa des del curs 19-20. ImageImageImageImageEsperem que aquest curs sigui diferent!



Close