Intervenció lúdica per fomentar els hàbits saludables

22 de Novembre del 2022

Els alumnes de segon curs d’ensenyament i animació socioesportiva han posat en marxa el projecte de dissenyar un joc per tal de fomentar els hàbits saludables del alumnes de 1er d’ESO de la nostre escola.

Aquest projecte té l’objectiu de  proposar actuacions en l'àmbit socioesportiu que repercuteixin en la salut i la qualitat de vida de la ciutadania, caracteritzant els col·lectius destinataris i incorporant els avenços del sector per elaborar projectes d'animació socioesportiva. 

Per aconseguir aquest objectiu, primerament hem realitzat un marc teòric sobre l’obesitat, l’avaluació de la condició física i els hàbits saludables. La segona actuació és avaluar als alumnes de 1er d’ESO, ho vam fer a través d’un qüestionari per conèixer els seus hàbits, i una prova física de cada capacitat física bàsica.

Analitzant aquesta informació, dissenyarem el producte final del projecte, un joc. 

Aquest joc constarà de proves i reptes relacionats amb l’alimentació, l’activitat física i l’exercici físic, que cada alumne de 1er d’ESO podrà realitzar durant el seu temps lliure al mes de gener. Cada prova tindrà una dificultat i una puntuació diferent, i hauran de ser validades per tal d’aconseguir la puntuació.

Alguns exemples de proves poden ser:

-Fer 15000 passos diaris durant una setmana.
-Fer una caminada familiar pel Torrent dels Alous.
-Portar un esmorzar saludable a l’escola.
-Sopar verdura 5 cops a la setmana.

Esperem que aquestes experiències siguin una experiència positiva i es converteixin en una oportunitat per abandonar les pantalles i el sofà de casa per l’activitat física i una millor alimentació.

ImageImageImage



Close